SEMINARI

INTRODUCCIÓ A LA TEORIA DEL VINCLE (ATTACHMENT) 2a Edició

5h presencial 25 de Setembre de 2024

INSCRIPCIÓ OBERTA

La teoria del vincle (attachment) va ser desenvolupada pel psiquiatre John Bowlby i Mary Ainsworth en la dècada dels 60 a partir de l’estudi de com impactava en el desenvolupament de les persones els moments de separació i retrobada de les relacions entre mares i els seus fills i filles, sobretot a través de llargs períodes com els que van ocórrer durant la segona guerra mundial. Bowlby defensava la importància dels vincles estables i segurs entre els infants i els adults cuidadors per assegurar un bon desenvolupament de les persones al llarg de la vida, on l’aferrament té una funció innata a la recerca d’aquesta seguretat. Quan aquests vincles no són estables o es trenquen de manera abrupta (com una pèrdua) les persones ens podem veure afectades en la construcció futura de les nostres relacions interpersonals o fins i tot de com afrontem les dificultats.

Aquesta teoria explica perquè les persones tenim tendència a buscar aquesta seguretat i estabilitat emocional en les relacions interpersonals íntimes. Estudia també els processos que fan que els trencaments i/o conflictes d’aquests vincles puguin derivar en pertorbacions psicològiques, somàtiques i/o psicosocials.

Aquest és un seminari de 5 hores on s’abordarà les idees fonamentals en les quals se sosté la teoria del vincle (attachment).

Seminari impartit per Mireia Quinquillà Durich, Psicòloga clínica, Psicoterapeuta Familiar i Directora de NECTUNT.


DESCARREGA’T EL PROGRAMA


Adreçat a professionals de l’àmbit social, clínic i educatiu i estudiants d’aquestes especialitats interessats en conèixer els principals conceptes de la teoria del vincle (attachment).

Recomanat també, per les persones que volen cursar parts o la totalitat del nostre programa d’especialització en la teoria del vincle (attachment).

Durada: 5h.

Data: 25 de setembre de 2024

Horari: de 9h a 15h

Modalitat: Presencial

Idioma del seminari: Català

Preu:

Professionals 50€

Estudiants : 40€

Alumnes i exalumnes de NECTUNT: 40€


ACREDITACIONS:

Seminari amb el reconeixement de formació d’interès en serveis socials concedit pel Departament Drets Socials (Generalitat de Catalunya).
Seminari acreditat per la International Attachment Network España (IAN-E)
Reconeixement d’Interès Sanitari (RIS) Generalitat de Catalunya.