NECTUNT Centre de Psicologia restarà tancat de cara al públic fins al 13 d’abril. Es mantenen els serveis de psicoteràpia via on-line (Skype, mail) o telefònica. Aquests serveis seran oferts només durant el període de confinament, reprenent les trobades presencials de seguida que sigui possible.

L’equip psicoterapèutic de NECTUNT es troba actiu i ofereix assessorament per tal de facilitar estratègies de cara al confinament. Som molt conscients de les dificultats personals i relacionals que el confinament i la incertesa poden suposar, i és per això que estem a la vostra disposició per qualsevol consulta.

També us donem alguns suggeriments que us poden ser útils de cara a aquesta situació:

  • És important tenir una rutina diària que inclogui treball, obligacions, oci, exercici… Pot ser útil fer un horari.
  • Cal no sobre informar-se. Pot anar bé dosificar un o dos cops al dia de connectar amb la informació, tant pel que fa als mitjans de comunicació com a les xarxes socials. El maneig de l’angoixa i la por depenen molt d’aquesta dosificació.
  • Pot ser motivador repescar il·lusions personals i/o familiars que sempre aparquem per falta de temps. Ex. Llegir un llibre aparcat, aprendre anglès,  gaudir d’un joc de taula…
  • Cal ser molt conscients dels moments de sobresaturació de la situació de confinament. La irritabilitat i el nerviosisme es poden apoderar de nosaltres. Quan així sigui, demanem ajuda. Estem connectats amb amistats o familiars per telèfon o per internet. Quan calgui EM DE SABER DEMANAR AJUDA!
  • Als infants cal explicar-los el que passa i és molt important donar una explicació que tranquil·litzi i que sentin que els adults sabem el que s’ha de fer. Cal que l’explicació sempre tingui una conclusió positiva i que sigui real i creïble. Si no expliquem la veritat, els infants se n’adonen i els deixem més angoixats. Ex. “És un virus dolent que hem d’aturar, per això si ens quedem a casa ens en sortirem! Aprofitem per passar més temps junts i fer plegats coses que molts cops no tenim temps de fer!”
  • I sobretot, treu-ne la part positiva!

Os deixem enllaç on la Mireia Quinquillà realitza alguns consells a Lleida TV:  Consells de Mireia Quinquillà a Lleida TV

Us adjuntem l’enllaç del COPC on hi ha recomanacions per aquesta situació. INFORMACIÓ COPC

SEGUIM!!!