SEMINARI                            INSCRIPCIÓ OBERTA

INTRODUCCIÓ A LA TERÀPIA INTERFAMILIAR: Com integrar la intervenció familiar i grupal mitjançant els grups multifamiliars

(7h) Presencial   30 DE MAIG de 2024   

Les teràpies familiars i grupals constitueixen una valuosa eina d’intervenció terapèutica l’eficàcia de la qual ha estat demostrada i validada científicament.

Hi ha una manera d’integrar la riquesa aportada per la intervenció familiar i la grupal en un mateix setting: el grup multifamiliar, on diverses famílies amb el pacient identificat inclòs es reuneixen per generar un procés terapèutic.

La teràpia multifamiliar és aplicada per qualsevol col·lectiu social o professional, de manera que psicòlegs, psiquiatres, metges, infermers, treballadors socials, educadors socials, terapeutes ocupacionals, pedagogs i altres professionals poden fer-ne ús en el seu quefer quotidià. És a més, un mètode senzill, eficient, pràctic i –sobretot- humà de tractament que suposa una manera més ecològica i democràtica d’entendre i actuar sobre les problemàtiques de l’ésser humà.

Hi ha diferents models de teràpia multifamiliar, entre els que destaca la Teràpia Interfamiliar, amb bases teòriques i metodològiques basades en la teoria del vincle i les pràctiques dialògiques i col·laboratives i que emfatitza la interacció entre les famílies participants per sobre de les figures professionals.

Seminari impartit per Xavier Sempere. Doctor en Psiquiatria. Director del Centre de Teràpia interfamiliar (CTI) d’Elx-Alacant. Terapeuta familiar, grupal i multifamiliar. I Claudio Fuenzalida. Psicòleg. Coordinador del programes de formació de CTI i de projectes europeus sobre recursos comunitaris i familiars. Terapeuta familiar, grupal i multifamiliar.


DESCARREGA’T EL PROGRAMA


Adreçat a Psicòlegs, psicoterapeutes, psiquiatres, treballadors socials i educadors socials, professionals de l’àmbit social, clínic i educatiu i estudiants d’aquestes especialitats.

Durada: 7h.

Data: 30 de maig de 2023

Horari: de 9’30h a 14h i de 15’30h a 18h

Lloc: Sala de videoconferències del Centre de cultures (edifici de la biblioteca) del Campus Universitari de Cap Pont de la Universitat de Lleida (UdL).

Idioma del seminari: Català

Preu:

Professionals 70€

Estudiants : 60€

Alumnes i exalumnes de NECTUNT: 60€


ACREDITACIONS:

Seminari amb el reconeixement de formació d’interès en serveis socials concedit pel Departament Drets Socials (Generalitat de Catalunya).

Seminari Acreditat com a Formació Continua per la Federación Española de asociaciones de Terapia Familiar (FEATF)

Reconeixement d’Interès Sanitari (RIS) Generalitat de Catalunya.